Les oficines de turisme de Figueres han rebut més de 89.000 consultes a l'estiu

2014-10-31 09:45

L'Ajuntament de Figueres valora positivament l'activitat que ha rebut el punt d'informació turística de l'estació del TAV Figueres-Vilafant des de la seva inauguració, el passat 1 de juliol. Des d'aleshores, i fins al 30 de setembre, els tècnics de l'oficina han atès 6.458 consultes. Els visitants de nacionalitat francesa han estat qui més s'hi han adreçat i, concretament, han representat un 25,95% (1.676) de les consultes. També destaquen el percentatge de persones ateses d'altres països com Rússia o Estats Units, amb un 6,86% (443) o un 6,70% (433) del total, respectivament.

El punt d’informació turística de l'estació de Figueres-Vilafant va néixer aquest estiu després de l'acord al qual van arribar l'Ajuntament de la ciutat i Adif per tal d'instal·lar l'oficina en un local de lloguer de l'equipament. L'espai, d'uns 60 metres quadrats, va substituir a la informació estàtica que hi havia fins aleshores.

El primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Figueres, Manel Toro, explica que l'obertura del punt d'informació turística de l'estació del TAV respon “a la necessitat de donar servei als nostres visitants perquè som una ciutat turística i hem d'insistir en aquest aspecte”. Toro es mostra satisfet pel volum de consultes rebudes i destaca el percentatge de visitants que s'hi adreçat, per exemple, “de mercats i països tan importants com els Estats Units o Rússia”.

Durant els tres primers mesos de funcionament de l'oficina de turisme del TAV, també s'han rebut un nombre important de consultes de turistes provinents del Regne Unit (315),  Barcelona (405), Madrid (223) o el Japó (160).

Increment a tota la ciutat
Els quatre punts d'informació turística de Figueres han rebut aquest estiu 89.479 consultes. Aquesta xifra suposa un increment del 22,8% respecte al mateix període de l'any 2013. Les oficines estaven situades a la plaça del Sol, a la plaça Gala-Salvador Dalí i a les estacions del TAV i del tren convencional.