Les intervencions de la Guàrdia Urbana de Figueres del mes de setembre finalitzen amb 71 denúncies i 14 detencions

2019-10-11 11:00

Aquest mes de setembre, el dispositiu de seguretat ciutadana i ordre públic desenvolupat pel cos de la Guàrdia Urbana de Figueres s'ha saldat amb un total de 71 denúncies i 14 detencions al municipi.

Del conjunt de denúncies imposades pels agents de la Guàrdia Urbana, es va sancionar a 40 persones per consum i la tinença d'estupefaents, de les quals 9 denúncies corresponien a menors d'edat, mentre que les 31 denúncies restants corresponien a infraccions de l'ordenança municipal de civisme i convivència.

En aquest sentit, la Guàrdia Urbana treballa estretament amb les famílies dels menors denunciats per consum o tinença d'estupefaents, lliurant els menors als pares un cop han estat denunciats i oferint a les famílies afectades l'opció de suspendre la sanció si se sotmeten a un programa de mesures educatives com a mecanisme de prevenció i reconducció.

Respecte a les detencions produïdes durant el setembre, sis van ser per delictes contra la salut pública, dos per robatori amb violència, dues per amenaces, dues detencions per crida i cerca, una per un delicte de violència de gènere i un altre per trencament de condemna.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Pere Casellas, ha destacat que "la seguretat de Figueres és una prioritat per al Govern municipal i treballarem per dotar de majors recursos policials a la Guàrdia Urbana per desenvolupar la seva funció". A més, Casellas ha remarcat que "com a ciutat ens ha de preocupar el consum de drogues entre menors i, per això, des de la Guàrdia Urbana fem una crida perquè les famílies col·laborin amb accions educatives de prevenció i dissuasió dins l'àmbit familiar".