Les grans superfícies comercials de la C-260 de Figueres estudien demanar una ampliació l’excepcionalitat turística

2015-02-24 20:00

Yolanda Falcon / AE Comunicació

Les grans superfícies situades  al voltant de la C-260, de Figeures a Roses, estudien demanar a l’Ajuntament de Figueres una ampliació de la delimitació de l’àrea d’excepcionalitat turística per obrir especialment els caps de setmana i festius durant l’estiu.  Una d’aquestes gran superfícies dedicades a la venda d’articles esportius es va posar en contacte amb el consistori figuerenc per fer aquesta petició i ara hi ha altres que s’hi han afegit. Segons ha explicat a AE COMUNICACIÓ el primer tinent d'alcalde i regidor de Promoció Econòmica, Manuel Toro, la petició seria molt ben acollida per l’Ajuntament qui veu una possibilitat de potenciar una zona comercial molt important, tenint en compte que la C-260 suporta una mitjana anual d’entre 21.000 i 24.000 vehicles al dia i que pot arribar als 43.000 vehicles al dia durant les mes d’agost. “L’Ajuntament recolzaria aquesta demanda i tramitaríem la petició a la Generalitat”, ha explicat el regidor de Promoció Econòmica, qui veu que queda justificada aquesta petició d’ampliar l’àrea de municipi turístic fins a l’eix a la costa pels “centenars de milers de turistes” que circulen entre Figueres i la costa. “Es crearia una zona comercial molt notòria”, ha dit el regidor.

Centre de la ciutat

Una situació molt diferent és la que es la que hi ha al centre de la ciutat.  Manel Toro reconeix que encara no hi ha suficient “massa de visitants” el caps de setmana perquè els comerços familiars del centre de la ciutat –inclosos en l’àrea d’excepcionalitat turística que hi ha a Figueres des del 2012 i que poden obrir festius i caps de setmana des de diumenge de Rams fins al 31 de desembre- optin per obrir els festius i els diumenges, una opció que en canvi sí que han fet algunes franquícies. “Ser municipi turístic és una avantatge més que una obligació”, ha dit Manel Toro, tot afegint: “Els comerços petits o els familiars tenen la problemàtica de compaginar la vida familiar amb la laboral i encara no poden justificar que obren els festius i els diumenges amb un volum gran de vendes. Han començat les franquícies i en les reunions que fem amb Comerç Figueres diuen que no els hi ha anat malament. Quan podrem dir que està justificat obrir els festius i diumenges per als comerços familiars i que a Figueres funcionarà plenament ser municipi turístic com funciona a Platja d’Aro? No ho sabem. No fem ni estadístiques ni ens marquen dates. Està clar que només estarà justificat l’obrir aquests dies quan el volum de gent que ens visiti sigui gran i això porti un volum de vendes.”

En aquest sentit, el regidor de Promoció Econòmica ha explicat que per impulsar que els comerços obrin els diumenges s’està apostant per organitzar esdeveniments culturals, festius, firals i lúdics al llarg de l’any i aprofitar els grans esdeveniments de la ciutat com ara les Fires i Festes de la Santa Creu, el Festival Acústica o la Mostra del Vi de l'Empordà que generen un gran moviment de gent.

Foto: Xavi Toral / AE Comunicació