Les fotos de Mònica Quintana al Cafè dels Tints des del dia 30

2012-08-16 09:00

La fotògrafa figuerenca Mònica Quintana inaugurarà el proper dijous 30 d'agost, coincidint amb la celebració del festival Acústica, la seva primera exposició al Cafè dels Tints de Figueres. 

Autodidacta i apassionada per les possibilitats que ofereixen les noves tecnologies a la manipulació fotogràfica i l'art digital, la Mònica utilitza la fotografia bàsicament com a mitjà d'expressió. La majoria de les vegades, el seu món interior alimenta les històries que explica en les seves obres. En altres ocasions, la fotografia i la manipulació fotogràfica serveixen per expressar fantasies i mons inventats que sempre tenen com a rerafons una reflexió, una invitació al pensament. 

Per a l'autora, la manipulació amb programes com Photoshop no és una finalitat en si mateixa, sinó una via d'expressió, una forma d'arribar a un resultat visual que busca provocar quelcom, una emoció, un sentiment d'identificació i empatia, en aquell que contempla l'obra. El bloc mes important a la producció de Mònica Quintana és potser aquell que fa referència a les pors interiors, el dolor i la ferida produïts per diferents fets de l'existència, quelcom inherent a la condició humana i amb el que qualsevol espectador es pot sentir identificat. 

També en aquesta mostra es veurà una selecció de retrats i autoretrats fantàstics, onírics, amanits amb elements de vegades irreals. Finalment, en un bloc de producció més recent, l'obra de Mònica Quintana ha girat a l'entorn de l'impacte que el recent incendi forestal a l'Alt Empordà ha provocat en l'autora: "sóc una persona molt arrelada a la meva terra, i veure-la cremar ha provocat en mi un gran dolor i la necessitat d'expressar-lo, com ho faig amb altres sentiments íntims, a traves de la fotografia. També la capacitat de supervivència de la natura ha inspirat part d'aquesta visió fotogràfica", explica l'autora sobre la sèrie basada en els incendis. 

L'exposició es podrà visitar fins el proper dia 15 d'octubre.