Les Fires i Festes de la Santa Creu de Figueres s'ajornen pel coronavirus

2020-03-26 15:00

L’Ajuntament de Figueres ha decidit ajornar les Fires i Festes de la Santa Creu a causa de la pandèmia del COVID-19 que havien de celebrar-se del 24 d’abril al 3 de maig.

Des del passat 14 de març, a causa de la crisi sanitària hi ha decretat l’estat d’alarma, que s’allargarà com a mínim fins l’11 d’abril. Encara que a partir d’aquella data hi hagi la possibilitat d’acabar amb el confinament obligatori, es fa difícil creure que deixin de prendre’s altres mesures de seguretat destinades a evitar grans aglomeracions de persones i de públic. És per aquest motiu que l’equip de govern de la ciutat ha decidit posposar les Firen i Festes de la Santa Creu.

L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó explica que ‘aquesta és una decisió dolorosa que té implicacions que van molt més enllà de l’impacte comercial o econòmic i que afecten la idiosincràsia de la ciutat, les nostres tradicions i el nostre teixit associatiu. Ara, però, l’excepcionalitat del moment ens obliga a actuar amb prudència i els temps de celebracions, que arribaran segur, han de veure’s relegats a un segon terme fins que no puguem garantir la salut de totes i tots’.

L’equip de govern vol deixar clar que les festes s’ajornen, tot i que la data i el format en què se celebraran, es determinarà un cop s’acabi aquesta situació excepcional.