L'Embarraca't de les Festes de Figueres es convertirà en un nou model de diversió al centre

2019-11-22 12:00

L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, el regidor de Joventut, Josep Alegrí, i la regidora de Festes, Ester Marcos, s’han reunit al llarg de les dues darreres setmanes amb les entitats adjudicatàries d’estand en les darreres edicions de l’Embarraca’t, així com amb el Consell Local de Joventut de Figueres, per tal de reflexionar plegats entorn del model actual de festes i posar sobre la taula diverses dades i propostes que ajudin a prendre decisions en relació amb l’Embarraca’t.

Fruit de les trobades, s’ha constatat la sensació general que, edició rere edició, el model festiu que es proposa amb l’Embarraca’t és obsolet, ja que les entitats que hi estan implicades no veuen un retorn satisfactori als esforços que hi dediquen.
És per tot això que Ajuntament i entitats van acordar un canvi d’ubicació i de model. No es tracta de portar l’Embarraca’t al centre sinó d’establir un canvi de paradigma en la manera com la ciutat percep i viu la festa major.

El Govern de la ciutat ha proposat a les entitats que hi han estat vinculades els darrers anys que siguin elles mateixes qui articulin una alternativa, a condició que sigui participativa i sensible a la diversitat de la ciutat.

En aquest sentit, Agnès Lladó ha dit que “és intenció d’aquest Govern que la festa major de Figueres guanyi en personalitat i en actes adreçats a tota mena de públics; l’Embarraca’t s’havia anat apagant i cal trobar nous camins cap on vehicular l’energia de les associacions i dels joves”.