L'Ecomuseu Farinera rep el distintiu de garantia de Qualitat Ambiental

2015-07-27 13:00

La directora general de Qualitat Ambiental, Assumpta Farran, ha lliurat aquest mati de dilluns els Distintius de garantia de Qualitat Ambiental als quatre museus del Sistema Territorial de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya que l’han obtingut recentment. Aquests museus són l'Ecomuseu Farinera de Castelló d’Empúries, el Museu de Suro de Palafrugell, el Museu de la Tècnica de Manresa i el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya.

El Distintiu, que és el sistema català d’etiquetatge ecològic, pretén reconèixer aquells productes i serveis que compleixen uns requisits ambientals més enllà de la normativa vigent.

En el cas dels museus, el Distintiu té en compte criteris d’estalvi i eficiència energètica, especialment en l’àmbit de la il·luminació i la climatització, així com d’estalvi d’aigua, de recollida selectiva de residus, de compra de productes ecoetiquetats, de mobilitat, de formació ambiental dels treballadors i també de comunicació i promoció entre els usuaris i treballadors. Aquest últim criteri és de gran importància, degut a l’elevada afluència de visitants que reben i el seu potencial pedagògic.