L'assistència psicològica als malalts de càncer i als seus familiars en una conferència el dia 10 a La Cate

2014-04-07 18:00

Perseguint els tres objectius que es fixa l’AECC-Catalunya Contra el Càncer de difondre la informació a la població per contribuir a la prevenció del càncer; assistència psico-oncològica professional per deixar de fumar i també als malats i als seus familiars i destinació de fons per la investigació oncològica, la Junta de Figueres, continua amb el seu cicle de conferències anomenat: “Què sabem sobre el càncer: Prevenció i expectatives".

La propera conferència serà aquest dijous 10 d'abril (19:45) a La Cate i amb el títol “L’assistència psicològica als malalts de càncer i als seus familiars". Pretén acostar el servei del psico-oncòleg de l’associació Josep Soler Auguet, ja que aquést presta els seus serveis de forma propera al mateix Hospital de Figueres. 

El càncer és una malaltia que té unes connotacions afegides: els estigmes socials, el tipus de tractament, la incertesa de futur, les hospitalitzacions, i un llarg etcètera que el fan especial. Cada persona enfronta aquestes situacions noves i desconegudes d’una manera diferent, ara bé, apareixen unes reaccions emocionals semblants. D’això és del que es vol parlar a la propera conferència, de com el nostre cos respon davant de la malaltia, i de quina manera la ment reacciona en cada situació. Es parlarà de les reaccions emocionals del malalt i també dels familiars, sobretot del cuidador principal, una figura indispensable en el tractament del càncer i que mereix un reconeixement per part dels professionals de la salut.