L'Arxiu Comarcal incorpora 155 imatges de cobles, músics i orquestres

2019-03-11 12:00

L’Arxiu Comarcal de l’Alt Empordà (ACAE) ha rebut l'ingrés de 155 imatges incorporades a la col·lecció de cobles, músics i orquestres, moltes de les quals són targetes de correu antigues que estaven en circulació postal. Aquestes imatges han estat cedides per Montserrat Mauné, presidenta del Foment de la Sardana Pep Ventura de Figueres i procedeixen d’un fons particular del periodista Javier Gironella, el pare i l’avi del qual havia intervingut en la contractació d’aquestes formacions musicals..

L’ACAE ha enllestit fa pocs dies tota la digitalització d'aquesta col·lecció de targetes postals d'antigues cobles de sardanes i orquestres de ball, algunes de les quals encara exerceixen com a tals i s'encarreguen d'amenitzar amb la seva música les festes majors de nombrosos municipis catalans. La donació va ser feta per Gironella al Foment de la Sardana, però aquesta entitat ha volgut posar-ho a l’abast de tothom a través d’aquesta digitalització.

La informació d’aquest fons, documentada per experts del món de la sardana, i les imatges que el protagonitzen es poden consultar al cercador d'Arxius en Línia, en el següent enllaç: https://ja.cat/pvxtk.