L'Arxiu Comarcal digitalitza postals antigues de Jordi Martí

2015-11-04 14:00

L'Arxiu Comarcal de l'Alt Empordà (ACAE) ja ha acabat la digitalització de la important col·lecció de postals antigues del col·leccionista figuerenc Jordi Martí i Cairó. La seva vídua, Carme Figuerola, ha permès portar a terme les tasques necessàries per a una correcta digitalització, descripció i l'exhibició pública al cercador "Arxius en Línia" des d'on es poden consultar cinc mil imatges més.

Aquesta col·lecció està formada per targetes postals en blanc i negre i en color i estan datades des de principis del segle XX. Les poblacions que hi figuren són d’arreu de Catalunya,encara que bàsicament des de l'ACAE s'ha centrat en digitalitzar les que fan referència a l'Empordà. Les temàtiques tractades són molt variades, des de panoràmiques fins a oficis desapareguts, paratges naturals, instantànies de la vida quotidiana i interiors d’esglésies, entre altres.

La responsable de l'Arxiu Comarcal, Erika Serna ha manifestat que “només podem agrair a la senyora Carme la seva generositat i predisposició a facilitar la difusió cultural de tot aquest patrimoni gràfic”.