L'artista Mònica Campdepadrós estrena exposició a Espelt Viticultors el 6 de juliol

2019-06-28 13:30

Espelt Viticultors continua el programa d’activitats culturals amb motiu del 20è aniversari del celler amb l’estrena d’una nova exposició, en aquest cas de l'artista afincada a Rabós, Mònica Campdepadrós. La inauguració tindrà lloc el dissabte 6 de juliol a l'Espai d'Art de Celler Espelt. La mostra arriba després de la de l'artista de Granollers, Jordi Pagès, que reunia collages i poesia.

Mònica Campdepadrós, nascuda a Barcelona el 1968, porta més de 15 anys vivint i treballant a l’Empordà. Recentment ha estat seleccionada als Premis ArtsFAD 2019 amb l’obra "El Millor Disseny de l'Any" al Hub Barcelona Disseny. Ha creat i comissariat el projecte Cadiretes al Museu de l'Empordà de Figueres (2018-2019), resultant de l'obtenció de la Beca "Agita" a la creació contemporània i ha estat becada per Transefímers, Xarxa Transversal (Festivals d'art contemporani de Catalunya) que li ha permès participar al Festival Mau 2016.

El seu treball artístic de producció plàstica el combina amb el comissariat, l'elaboració de tallers artístics multidisciplinaris i la creació de projectes artístics. També és cofundadora del col·lectiu artístic VIBRA.

Mònica Campdepadrós exposarà a l’Espai d’Art d’Espelt una síntesi de la seva obra que “idea i treballa per projectes” i està estretament relacionada amb el paisatge empordanès. ” El concepte és el punt de partida de les peces, tot i que intento deixar significats i interpretacions obertes perquè siguin formulades, completades o debatudes pel receptor. Cerco interpel·lar sobre temes com la relació amb l'entorn i els altres, la ciència, la societat, el pensament, l'espiritualitat... buscant en l'art una via que obri possibilitats de transformació individual i social vers a un grau més elevat de consciència”, explica l'artista.

La relació amb els materials i els processos de taller són els que acaben conformant l'univers formal de la seva obra plàstica. I el treball amb volum és el vehicle predominant de la creació, tant en l'objecte escultòric com amb la instal·lació i intervencions a la natura i en l'espai públic, contemplant l'experimentació amb altres formats i disciplines".

La inauguració de la mostra a l’Espai d’Art del Celler Espelt consistirà en un maridatge de tres vins i tres grups de peces comentades per l’artista i per l’enòloga i biòloga, Anna Espelt. La idea es mostrar un diàleg que permetrà a tots els assistents sentir dues visions del paisatge: una des de la creació artística i l'altra des de la creació enològica, dues lectures d'un mateix territori.