L'aposta arriscada de Guanyem Figueres no obté els resultats esperats

2019-05-27 08:00

Joselín Castellón serà l'únic representant de Guanyem Figueres al consistori figuerenc des prés de les eleccions d'aquest diumenge.

Guanyem Figueres manifesta que "és evident que no són els resultats que esperàvem, més tenint en compte la configuració de l’Ajuntament. La nostra candidatura no ha sabut guanyar-se la confiança de les persones que han anat a votar i sembla que la ciutadania de Figueres ha decidit seguir fent confiança a l’actual Govern de l’Ajuntament, tot i la situació en que es troba Figueres. 

A través d'un comunicat expliqeun "que aquestes eleccions municipals han estat molt condicionades per d’altres eleccions (europees i generals especialment) i per la política de la por que s’ha fet des d’algunes instàncies. En resum, la gent pensa que la solució a l’actual problemàtica de Figueres és un Govern que creiem fermament que n’és culpable. També volem fer palès que estem contents per la victòria de les esquerres a la ciutat, per la victòria per part de forces sobiranistes i per la no entrada de l’extrema dreta al consistori". 

Guanyem Figueres ha donat especial rellevància "a la pujada de participació que hi ha hagut a la ciutat, especialment la del barri del Culubret. Sempre celebrarem que la ciutadania de Figueres participi en unes eleccions, però volem aprofitar aquesta ocasió per seguir reclamant dues coses: la primera, que s’obrin molts més espais de participació ciutadana en què els veïns i les veïnes de Figueres puguin decidir temes que les afectin i no ho facin només cada quatre anys, i en segon lloc, que tots els veïns i veïnes de la ciutat tinguin dret a vot en les eleccions municipals, només així els resultats electorals seran representatius per a totes les persones que visquin a Figueres.

Guanyem Figueres considera que la funció essencial dins l’Ajuntament serà "seguir denunciant totes les injustícies que passin a la ciutat de Figueres i ser la veu de tota la gent oblidada per aquest Govern. Així, tot i tenir un sol regidor, que òbviament no és la força amb la que volíem entrar a l’Ajuntament, creiem que el nostre paper serà crucial per impedir que es segueixin fent polítiques que s’oblidin de la major part de la ciutat i que només beneficiïn a una minoria".