L'aparcament en càrrega i descàrrega al centre de Figueres passa a ser de 8 a 18 hores ininterrompudament

2018-05-23 10:00

L'Ajuntament de Figueres ha implantat una nova regulació horària de les zones d'aparcament de càrrega i descàrrega per tal d'optimitzar l'ús de l'estacionament urbà. La mesura estableix que al centre de la ciutat l'horari serà ininterromput de 8 a 18 h, i a la resta de zones, l'horari serà de 8 a 13 h i de 16 a 18 h. Aquesta setmana ja s'ha iniciat la instal·lació de nova senyalització a la zona del centre i s'està acabant d'enllestir la de la resta de la ciutat. 

La nova mesura parteix d’un estudi de l'ús, rendibilitat i freqüència de les zones de càrrega i descàrrega que s'ha elaborat després que el Ple de l'Ajuntament aprovés per unanimitat una moció presentada pel grup municipal del PP, que proposava analitzar i valorar possibles modificacions horàries d'aquestes zones d'estacionament per fer-ne un ús correcte. La nova regulació resultant determina que tothom podrà utilitzar les zones de càrrega i descàrrega a partir de les 18 h, fet que facilitarà l'aparcament per a realitzar compres de 18 a 20 h. 

El primer tinent d'alcalde i regidor de Mobilitat, Francesc Cruanyes, explica que l'objectiu és "optimitzar al màxim l’espai d’estacionament urbà, fent-lo compatible amb les necessitats dels professionals i la dels veïns", i que, a més dels nous horaris, es vetllarà perquè es compleixin els temps de càrrega i descàrrega, afavorint la rotació. Cruanyes afegeix que aquesta iniciativa "també ens mostra com n’és de fàcil entendre’s amb qualsevol grup municipal quan les voluntats de millora ciutadana apunten solucions compartides”.