L'any vinent es podrà pagar amb el mòbil a les zones blaves de Figueres

2014-10-14 15:00

L'Ajuntament de Figueres posarà en marxa un sistema de pagament a través del telèfon mòbil a les zones d’aparcament regulat de la ciutat. Aquesta modalitat que es durà a terme a través d'una aplicació s'afegirà als sistemes ja existents (convencional i targeta bancària) entrarà en funcionament durant el primer trimestre de l'any 2015.

L'empresa municipal Fisersa és la responsable de la gestió dels aparells del servei d'aparcament regulats (SARE) i, actualment, està treballant en les opcions que oferirà la concessionària i en el software que s'utilitzarà. En aquest sentit, l'aplicació que permetrà el pagament a través del mòbil serà gratuïta i es podrà utilitzar des de totes les plataformes mòbils (IOS, Android i Windows).

El primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Figueres i conseller delegat de Fisersa, Manel Toro, explica que “modernitzar els sistemes de pagament per a les zones blaves i verdes és una comoditat exigible i, per aquest motiu, des de l'empresa municipal Fisersa s'està treballant en la implementació d'aquest sistema de pagament a distància”.

Pel que fa a les opcions que inclourà el nou sistema de pagament cal destacar que es podrà ampliar el temps d'estacionament, tindrà sistemes d'alarma quan s'estigui acabant l'import aportat, anul·larà les denúncies i contindrà un sistema per recuperar els diners no consumits.

El gerent de Fisersa, Lluís Martínez, descriu el nou sistema com un servei que “permetrà una major facilitat de pagament i, entre d'altres beneficis, es podrà ajustar amb precisió el temps que s’utilitza”. Martínez destaca que l'aplicació és “gratuïta, intuïtiva i molt senzilla d'utilitzar”.

Quan es posi en marxa el servei, tothom que el vulgui utilitzar s'haurà de registrar i crear un compte amb el nom, l'adreça electrònica, la matrícula del vehicle i el número de targeta bancària. A partir d'aquí se li facilitarà un usuari i una contrasenya i ja podrà gaudir d'aquesta opció. L'accés al compte es podrà realitzar a través d'Internet, per l'aplicació mòbil i per SMS.

Serveis addicionals per a la ciutat

Entre els avantatges que inclourà el nou servei destaca el fet que es podran engegar campanyes de fidelització i de bonificacions que permetran una major interacció amb els usuaris dels aparcaments de Figueres. El control diari dels ingressos o la vigilància dels tiquets a través de les PDA són altres millores per permetrà el pagament a través del mòbil.