L'Ajuntament de Figueres realitza 20 obres de manteniment i millora urbana

2011-08-31 15:00

La brigada municipal de Figueres ha portat a terme durant el mes d’agost diferents obres de manteniment i millora urbana. En total s’han executat una vintena d’actuacions.

Entre aquestes hi ha l’ampliació d’un tram de vorera del carrer Lasauca. En concret és el situat entre el carrer Vilafant i l’Hotel Duran. Aquesta obra s’ha fet amb un conveni de col·laboració empresarial a través del qual els treballs han estat executats per la brigada però finançats integrament pels propietaris del negoci de pastisseria Tall Dolç. El cost de l’obra ha estat de  6.273 euros. L’ampliació de la vorera permetrà instal·lar-hi taules i cadires pel servei de cafeteria. Aquesta obra lliga amb l’objectiu del govern municipal d’ampliar l’espai per a vianants en el centre del municipi.

Una altra obra destacada ha estat  la neteja del rec Susanna, a la zona del barri de l’Olivar Gran. Aquesta era una petició dels veïns de la zona i dels responsables del centre escolar “L’Amistat”. La neteja ha consistit en desbrossar els marges i la llera de la riera.

També s’ha actuat en la millora de diferents voreres a on s’ha substituït les peces deteriorades. En concret a la façana de ponent de la plaça del Gra; la del carrer Nou a la cantonada amb la plaça Creu de la Ma; o la del carrer Torres i Bages. També s’ha construït un nou tram de vorera al carrer Joan Reglà i carrer Sud., en un espai a on no n’hi havia.

Altres obres realitzades han estat: el pintat de les parets del claustre de l’Institut Ramon Muntaner (amb un cost de més de 8.000 euros); la instal•lació de bancs
a la ronda Rector Arolas; diferents reparacions a les escoles Joaquim Cusí,  Salvador Dalí i a la Llar d’Infants  Municipal Els Pins; la  neteja de totes les calderes de gasoil dels edificis municipals;  i l’enderroc de les grades d'obra del pavelló d'esports vell i la col·locació d’un nou parquet de fusta.