L'Ajuntament de Figueres impulsa un programa de suport als barris

2014-01-27 13:30

L’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Figueres ha iniciat, per setè any consecutiu, el projecte “Treball als barris”, que consisteix a donar suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social. El programa es focalitza en els barris de la Marca de l’Ham i el Centre Històric, i tindrà com a eix vertebrador els dispositius d’inserció laboral de col·lectius especials ubicats a les dues zones. Aquests dispositius ofereixen serveis d’orientació perquè la persona pugui trobar resposta a les seves dificultats sociolaborals i rebi una formació per la millora de les seves competències de base, transversals i professionalitzadores.

El projecte va començar el 30 de desembre de 2013 i tindrà vigència fins al desembre de 2014. Entre l’oferta per als veïns dels barris, hi ha un curs de “Dinamització d’activitats educatives en el lleure” amb una formació professional de 390 hores. Quan aquest finalitzi, s’oferirà un contracte laboral al 75% dels seus participants, mitjançant la contractació en el marc dels programes d’experienciació laboral. Aquests programes consisteixen en la contractació laboral de persones en situació d’atur per a la realització de tasques d’interès general i social en els barris. Un total de 20 persones ocuparan places de l’àmbit de la construcció, el lleure i l’àmbit social.

Durant el mes de gener i febrer es duran a terme els processos de selecció dels participants de la majoria d’accions. El programa està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) en el marc del projecte “Treball als barris” i cofinançat pel Fons Social Europeu.