L'Ajuntament de Figueres i el Setmanari de l'Alt Empordà editen el calendari 'Símbols de ciutat'

2014-12-22 18:00

"Símbols de ciutat" és el títol del calendari de paret 2015 que han editat l'Ajuntament de Figueres i el Setmanari de l'Alt EMPORDÀ amb un maridatge de fotografies antigues i modernes del municipi acompanyades de recomanacions literàries d'autors empordanesos. El calendari del 2015 ha comptat amb la participació de la fotògrafa Conxi Molons, la Biblioteca Fages de Climent i l’Arxiu Municipal de Figueres.

"Símbols de ciutat" ens permet recular en el temps amb imatges retrospectives i actuals de dotze espais emblemàtics de la capital empordanesa: la plaça de l’Ajuntament (gener); la plaça de l’Escorxador (febrer); els jardins Puig Pujades (març); la plaça Catalunya (abril); la Rambla (maig);  la plaça de l’Institut (juny); la plaça del Gra (juliol); la zona esportiva i sanitària (agost); la pujada del Castell i la Torre Galatea (setembre); el passeig Nou (octubre); l’avinguda Vilallonga (novembre), i el Casino Menestral (desembre).

El calendari, dissenyat per Sid Publicitat i que es distribuirà gratuïtament amb l'edició d'aquest dimarts del Setmanari de l'Alt EMPORDÀ, combina les fotos actuals d’aquests espais amb imatges antigues procedents de l’Àlbum Rubaudonadeu (amb fotografies de Josep Maria Cañellas de 1888-1889), la col·lecció de postals de principis de segle XX de La Veu de l’Empordà i de Josep Gaspar, totes elles del fons de la Biblioteca i altres imatges de l’Arxiu Municipal. Cada espai proposat està acompanyat de la lectura recomanada de llibres d’autors empordanesos que en les seves ­obres fan referència a la ciutat, com ara Josep Pla, Joan Guillamet, Salvador Dalí, Josep Maria Bernils Mach, Vicenç Pagès, Josep Pous i Pagès, Maria Àngels Anglada, Carles Fages de Climent, Josep Torrent, Maria dels Àngels Vayreda, Agustí Vehí i Mònica Soler.

Aquest és el sisè calendari que editen, conjuntament, l'Ajuntament de Figueres i el Setmanari de l'Alt EMPORDÀ. L'alcaldessa, Marta Felip, considera que "si el calendari del 2014 va ser un homenatge a la ciutat de les persones, el patrimoni més preuat de Figueres. Aquest 2015, volem valorar els nostres símbols de ciutat, els símbols que els figuerencs tenim presents en la memòria col·lectiva, els records i les històries viscudes en tots aquests racons de la ciutat que cadascú relaciona amb moments especials de la seva vida".