L'Ajuntament de Figueres distribueix 3500 ampolles més de la campanya 'Aigua de Figueres' a la seu de Fisersa

2020-02-10 11:30

L'Ajuntament de Figueres i l'empresa municipal encarregada de la gestió integral del cicle de l'aigua al municipi, FISERSA, han començat a distribuir 3.500 ampolles de vidre addicionals de la campanya "Aigua de Figueres". L'èxit de la campanya va fer que s'esgotessin ràpidament les 1.500 ampolles repartides inicialment. 

Sota el nom "Aigua de Figueres", l'Ajuntament de Figueres i FISERSA volen donar a conèixer la bona gestió i tractament de l'aigua potable al municipi, procedent majoritàriament de la serra de les Salines i del puig de Bassegoda gràcies a l'embassament de Boadella.

Amb aquestes ampolles de vidre es vol potenciar el consum domèstic de l'aigua de l'aixeta entre els figuerencs, reivindicant els atributs de l'aigua de Figueres com una aigua sana i segura, gràcies al seu equilibri en sals minerals; econòmica, perquè és 400 vegades més barata que l'aigua embotellada; i ecològica, en evitar la generació de residus i l'estalvi de recursos.

Les ampolles de vidre "Aigua de Figueres" es poden recollir a les instal·lacions de FISERSA fins a esgotar existències. La distribució de les ampolles està limitada a una unitat per persona.

L'ampolla de vidre té el seu origen en el treball de recerca que va realitzar una estudiant de secundària de Figueres, Maria Pou, i que analitzava la presència de plàstics a l'aigua potable i la qualitat química de l'aigua de Figueres.