L'Ajuntament de Figueres anuncia les mesures de seguretat per a l'espectacle piromusical que clourà les Fires

2018-04-18 17:00

L'Ajuntament de Figueres informa que l'Àrea de Seguretat Ciutadana, a través de la Guàrdia Urbana i amb el suport dels voluntaris de Protecció Civil, ha fixat diverses mesures per garantir la seguretat en l'espectacle piromusical de cloenda de les Fires i Festes de la Santa Creu 2018, que es farà el diumenge 6 de maig a la zona del Parc de les Aigües.

Prohibició d'aparcament
Des de les 8 h del matí del dia 6 de maig, es prohibirà aparcar en els carrers de l'entorn del Parc de les Aigües, així com en dos dels aparcaments que es troben entre l'avinguda Costa Brava i el carrer Cadaqués, i entre l'avinguda Costa Brava i el carrer Puig Neulós. L'aparcament ubicat entre l'avinguda Costa Brava, el Carrer Llançà i el carrer Rec Arnau, es podrà utilitzar però se'n prohibirà l'entrada i sortida de vehicles des de 21.45 h fins a la fi del dispositiu de seguretat de l'espectacle piromusical.
 
Restriccions de circulació de vehicles
A partir de les deu del matí del dia 6 de maig, no es permetrà la circulació de vehicles pel tram de l'Avinguda Costa brava entre els carrers Cadaqués i el carrer Sant Pere de Rodes, i en el carrer Sant Pere de Rodes entre carrer Rec Arnau i avinguda Costa brava. A més, a partir de les 21.45 h i fins a fi del dispositiu de seguretat de l'espectacle piromusical, no es permetrà la circulació de vehicles pels carrers Rec Arnau, avinguda Costa Brava, Cadaqués des de Rec Arnau fins avinguda Costa Brava, Sant Pere de Rodes, Verdera, i vials que enllaçen el carrer Verdera amb avinguda Costa Brava
 
Zona de seguretat
L'Ajuntament de Figueres ha establert una zona de seguretat a partir de la qual serà possible seguir l'espectacle piromusical. Aquesta zona restarà acotada amb tanques i amb vigilància de la Guàrdia Urbana i de voluntaris de Protecció Civil.
Com en tots els espectacles pirotècnics que organitza l'Ajuntament, també es comptarà amb el suport dels ADF per controlar les zones arbustives del parc i amb equips de serveis sanitaris.

Recomanacions
Atès que l'espectacle començarà a les 22 h, i 15 minuts abans  no es deixarà circular amb vehicles per la zona afectada, es recomana al públic assistent que es desplaci a peu i que ho faci amb antelació suficient (1 hora abans).

Si van acompanyats de menors d'edat, cal procurar que es trobin supervisats. Convé insistir als menors que si es perden cerquin sempre a un membre de la policia o dels equips d'emergència. A ser possible, es recomana que els més petits portin polseres identificatives. En el supòsit de pèrdua d'una persona, cal comunicar-ho a algun membre dels equips d'emergència que es trobin més proper. 

Un espectacle pirotècnic no és un lloc adient per anar amb animals de companyia, atès que les detonacions els poden alterar.

Es disposarà d'equips d'assistència sanitària. Si en tenen necessitat, cal comunicar-ho a algun membre dels equips d'emergència que es trobin més propers.
Segueixen en tot moment les indicacions dels cossos i forces de seguretat i dels equips d'emergència desplaçats al lloc.