La zona blava de l'Escala ja es pot pagar des del mòbil

2017-06-14 18:00

Aquest dijous es posa en marxa la zona blava d'estiu a l'Escala. Una de les principals novetats d'aquest any és que s'introdueix la possibilitat de pagar el temps d'estacionament des del telèfon mòbil.

Aquesta opció es pot controlar des de l'app Aparcare, que es pot descarregar gratuïtament tant a l'App Store (Apple) com a Google Play (Android). El sistema permet -un cop l'usuari ha registrat les seves dades- pagar l'estacionament en zona blava i renovar-lo des d'allà on sigui, així com demanar la devolució del temps no consumit en cas de marxar abans que s'esgoti el termini pagat.

L'Escala té a l'estiu unes 800 places d'aparcament de zona blava entre el nucli antic i la zona de Riells, de les quals unes 450 funcionen com a zona blava bonificada, que permet als residents a l'Escala que disposin de la targeta identificativa aparcar tot el dia per només un euro. De moment, la zona blava bonificada no es pot pagar del mòbil i l'objectiu és introduir-ho l'any vinent, coincidint amb la renovació de les targetes, ja que requerirà poder associar la targeta a una matrícula.

L'app Aparcare també serveix per pagar l'estacionament a Calonge, la Bisbal, Lloret, Olot, Palamós i Pals.

"Creiem que amb l'opció de pagar des del mòbil l'usuari guanyarà en comoditat i resolem problemes com quan no portaves monedes a sobre per poder pagar el parquímetre o se t'allargava més del compte una compra i se t'acabava el temps del tiquet", remarca el regidor de Serveis, Robert Figueras.