La vaga d'EcoServeis queda suspesa temporalment mentre sindicats i Ajuntament de Figueres segueixen negociant

2016-07-29 12:00

L'alcaldessa de Figueres Marta Felip, el Conseller Delegat d'EcoServeis Quim Felip, els portaveus de tots els grups municipals del Consistori i els representants sindicals de COBAS i CCOO s'han reunit aquest matí a la sala de Plens de l'Ajuntament per intentar arribar a un acord i desencallar les negociacions.

Després d’aproximadament tres hores de debat, s’ha arribat al consens mitjançant la petició de pronunciament a una autoritat judicial laboral sobre la legalitat de l’article 1 del conveni sotmès a negociació i les implicacions legals derivades de la seva futura aplicació. Per aquest motiu s'ha acordat suspendre temporalment la vaga a l'espera del pronunciament, i continuar amb les negociacions a partir d'aquest punt.

L’alcaldessa Marta Felip afirma que queda molt camp per córrer en la negociació: “L’Ajuntament vol resoldre tots els dubtes i esgotar totes les vies possibles de negociació”.

Recordem que el gruix de la plantilla d'EcoServeis, formada per 115 treballadors, havia convocat vaga dels serveis de jardineria, enllumenat i recollida d'escombraries a partir de l'1 d'agost. Reclamen que es mantingui el conveni col·lectiu quan, el proper mes d'octubre, finalitzi la concessió del contracte amb l'empresa mixta EcoServeis.