La segona Mitja de Figueres superarà els 1.300 dorsals

2017-11-30 18:00

La II edició de La Mitja de Figueres que tindrà lloc el proper 3 de desembre, i que passa per Vilabertran, Peralada i Cabanes, coincideix aquest any amb el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. Per aquest motiu, l’Associació Mitja Marató Figueres, entitat sense ànim de lucre nascuda fa 2 anys, s’ha sensibilitzat amb aquest col·lectiu i dóna la possibilitat de participar a persones amb cadira de rodes.

A través de les xarxes socials s’ha fet una crida per trobar atletes voluntaris que  acompanyin persones amb cadira de rodes i ja en són mig centenar. Aquests començaran deu minuts abans del tret de sortida previst per les 10 del matí a la Torre Galatea del Museu Dalí de Figueres. Els acompanyants de les cadires de rodes rebran una samarreta comprada a l’entitat Egoísmo Positivo que integra a través del running a persones amb discapacitat en el món de l’esport.

El quilòmetre llançat, un duel entre grans

El campió estatal de marató al 2017, Pablo Villalobos, del Club AD Marathon participarà en aquesta segona edició juntament amb el migfondista Reyes Estévez, especialitzat en els 1.500m, així com també l’atleta marroquí de la Sansi, Radouane Nour, actual campió de Catalunya de mitja marató 2017 i guanyador de la cursa de El Corte Inglés 2017 i l’atleta de Fes, de l’Atlètic Track Tarragona, Otmane Btaimi. Aquests són els quatre favorits a guanyar el #kmllançat, que consisteix en fer els primers 1.000m en el menor temps possible sempre que s’acabi la mitja. També hi participarà el periodista esportiu de TV3, Sebas Guim, i l’atleta també de la Sansi, Carmen Rodriguez, triatleta i actual campiona de Catalunya d’aquatló i vigent campiona de la primera Mitja de Figueres.  

Aquest any La Mitja superarà els 1.300 dorsals, molt més que la primera edició. A les 9 del matí començarà La Menuda a la plaça Catalunya i a les 10 sortiran la Mitja i la de 10 quilòmetres des de Torre Galatea.