La Salle Figueres celebra els 30 anys de l'educació infantil al centre

2016-01-24 18:00

L’escola La Salle Figueres, amb més d’un segle de trajectòria, ja fa 30 cursos que acull alumnes des dels tres anys. Per això aquest dissabte 23 de gener de 2016 l’escola figuerenca ha acollit la celebració del 30è aniversari de la fundació de l’etapa educativa d’infantil (3-6 anys) que es va iniciar el curs 1984-1985 amb tres classes.

L’efemèride va comptar amb una taula rodona, moderada pel periodista Josep Maria Bernils amb presència de Josep Maria Tallada i el Dr. Jordi Heras, membres de l’associació de pares i mares fundadors del parvulari de La Salle. La tertúlia es va completar amb les aportacions de Mercè Llansana, actual subdirectora de l’escola i coordinadora d’infantil.

Tots junts van repassar els moments fundacionals del parvulari de La Salle, destacant especialment, l’impuls i la perseverança de Joan Galter el qual un problema de salut li va impedir fer-se present a l’acte i també, de Jordi Martí Cairó que ens va deixar ja fa més d’un any, amb el recolzament de l’AMPA i l’equip directiu del moment conduit pel Germà Ramon Pujol.

Es va recordar que el naixement del parvulari de La Salle va arribar en el moment que el col·legi de les franceses havia anunciat que tancava el seu. Dels altres moments que es van repassar destaca l’ampliació de l’any 2005, just quan feia 20 anys de la seva fundació, moment en que l’escola va doblar la seva oferta infantil amb un total de 150 places fins a dia d’avui.

Les referències a l’actualitat van anar a càrrec de la senyora Llansana. Va exposar el projecte actual i en va destacar l’esforç i el compromís de l’equip docent actual per fer créixer una proposta pedagògica amb un horitzó de futur molt ben traçat.

Entre el públic assistent s’hi varen reunir una bona representació dels docents que treballen i que han treballat en aquesta etapa de l’escola, famílies, alumnes i la majoria de presidents de l’AMPA de l’escola des dels seus inicis.

La celebració es va cloure amb unes paraules del director de l’escola Jordi Gibert el qual va destacar i agrair el paper de l’AMPA de l’escola pel seu treball de cohesió, dinamisme i foment de la convivència entre les famílies de la comunitat educativa. Finalment la coral de La Salle va interpretar l’himne internacional de la congregació: One La Salle.