La Ruta de Tapes de Roses es farà a 83 bars i restaurants del 29 de març al 7 d'abril

2019-03-21 17:00

Entre els propers 29 de març i 7 d’abril, Roses celebra la Ruta de les Tapes i el vi DO Empordà, un circuit gastronòmic que permet degustar les tapes i especialitats d'un total de 83 restauradors de la població. Aquesta és la quarta edició de "La Ruta de les Tapes" promoguda per l'Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Roses per donar a conèixer la riquesa culinària del municipi, la producció enològica de la DO Empordà i atreure visitants fora de temporada.

Des de la seva posada en marxa, l’any 2016, el nombre de restauradors que s’han adherit a la campanya enogastronòmica ha anat en augment. Així, dels 25 establiments participants durant la primera edició, es passà als 51 durant 2017, als 71 de l’any 2018, per arribar enguany als 83 bars i restaurants que oferiran als seus clients la possibilitat de degustar una tapa, acompanyada amb una copa de vi de la DO Empordà, per un preu de 2,5 €.

Aquest matí ha tingut lloc al Teatre Municipal de Roses la presentació de la Ruta 2019, acte que ha consistit en una mostra de les creacions que s’oferiran al llarg de la campanya, caracteritzades per la laboriositat i el nivell de creativitat dels diferents plats.

Carxofes confitades amb ou de guatlla i encenalls de pernil, cistellets de pasta farcits, caneló d’albergínia amb ricotta, pollastre amb gambetes de Roses, peixos adobats, arrossos, timbals, broquetes, carpaccios, tàrtars, cremosos, milfulles i, inclús propostes dolces i postres, són només algunes de les creacions ideades pels diferents xefs, les quals es podran degustar al llarg d'aquests deu dies.

Premis a la millor tapa i al públic assistent

Com en edicions anteriors, el públic assistent comptarà amb una butlleta on cada establiment estamparà un segell. Qui ompli les nou caselles existents i voti la seva tapa favorita podrà optar a un sorteig, que en la present edició ha millorat els seus premis. El primer premi consistirà en un talonari nominal per gaudir de totes les tapes  de l’edició 2020 de la Ruta gratuïtament, un lot de vins i una visita al trull d’oli de Pau i al Celler Empordàlia amb tast i degustació de 3 tapes. A més, s’estableixen un segon i tres tercers premis més, que gaudiran també del talonari nominal així com de la visita a un celler amb tast gratuït.

Els establiments participants també opten al premi a la "Millor tapa de la Ruta 2019". A més de la guanyadora per votació popular mitjançant el sistema de butlletes, un jurat professional que anònimament tastarà totes les tapes, votarà també la seva guanyadora. En conseqüència, el concurs compta amb dos premis a Millor Tapa, l’escollida pel públic i la del jurat.

Aquí us podeu descarregar el llibret CAT.pdf (1313308)