La revista Bonart ret un homenatge als 40 anys del Teatre-Museu Dalí

2014-09-03 15:00

Aquest divendres, 5 de setembre a les 21 hores, la revista Bonart celebrarà el primer acte del 15è aniversari sota la cúpula del Teatre-Museu Dalí presentant un monogràfic, on un nodrit grup de persones del món de l’art donen la seva visió sobre els 25 anys de la mort del geni i els 40 anys de la inauguració del museu. Organitzat conjuntament amb l’Ajuntament de Figueres, l’esdeveniment consistirà en una perfomance poètic-musical a càrrec de l’artista Kiku Misto, en homenatge a Salvador Dalí i titulada The Last Cabaret.

Així mateix, es durà a terme una taula rodona amb la directora del centre d’estudis dalinians, Montse Aguer, la crítica d’art Pilar Parcerisas, l’editor i president de l’Associació Joan Ponç, Jordi Carulla i Ricard Planas, director de bonart cultural i de la Fundació Lluís Coromina. En aquesta es reflexionarà sobre la figura del geni empordanès i on es posarà de manifest la importància estratègica de l’equipament figuerenc.

Pels assistents, els organitzadors han preparat com a obsequi: un pa-escultura de Lluís Vilà, que va dissenyar abans de la seva mort el 2010 conjuntament amb la fleca Can Japet de Banyoles. L’obra comestible es titula “Maria de les trenes” i s’inspira en el món dalinià.

En el monogràfic, publicat en la revista nº 166, hi escriuen intel·lectuals de primer nivell de la cultura catalana i especialistes en l’obra daliniana com Albert Serra, Joan M. Minguet Batllori, Pilar Parcerisas, Sebastià Roig, Luis Antonio Villena, Josep Playà Maset, Montse Aguer, Imma Merino, Daniel Giralt-Miracle, Arnau Puig, Mercè Alsina, Enric Ansesa, Joan Gil, Albert Mecader i, finalment, el direcor de Bonart, Ricard Planas, i l’alcaldessa de Figueres, Marta Felip.