La plaça del Gra estarà sis mesos d'obres de millora

2013-02-21 17:00

L'Ajuntament de Figueres començarà, aquest divendres, unes obres de millora a la plaça del Gra, les quals s'allargaran uns sis mesos, aproximadament. Mentre durin els treballs, el mercat de l'alimentació es traslladarà a l'espai veí de la plaça Catalunya. 

Les obres, projectades des de l'àrea d'Urbanisme, es dividiran en dues fases. Una primera, que començarà demà la Brigada Municipal, i que permetrà realitzar reparacions a les teules de la coberta, així com la realització de cates a la base de la coberta. Seguidament començarà la segona fase dels treballs els quals permetran una millora global de l'espai amb actuacions a les teules, als pilars i, entre d'altres, a les fustes que es poden veure a la coberta des de l'interior de la plaça.

Paral·lelament a les obres de millora anunciades, les quals es pagaran a través del pressupost municipal, el Govern municipal treballa perquè la Generalitat inclogui en el Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) part del projecte per millorar la plaça del Gra. 

La plaça del Gra, tal i com es coneix ara, es va construir el 1886 després que tres prohoms de la cuitat demanessin a l'Ajuntament la necessitat de disposar d'una plaça coberta, protegida de les inclemències meteorològiques, perquè els recol·lectors de cereals tinguessin un espai. Amb els anys, aquesta porxades trenta sis columnes, s'ha convertit en un dels espais més emblemàtics de la ciutat i, més enllà del mercat de l'alimentació, ha acollit nombrosos actes de ciutat.