La pesca d'arrossegament inicia l'aturada biològica durant 50 dies

2024-01-09 11:00

Fins a seixanta-quatre embarcacions d’arrossegament de les diferents confraries de pescadors del litoral gironí (Palamós, Blanes, Roses, Llançà i el Port de la Selva) comencen el període de veda. Aquest any, s’ha acordat que la parada biològica sigui de cinquanta dies hàbils, una de les mesures que es contempla en el pla plurianual per a la pesca demersal a la Mediterrània occidental i obligatòria per a totes les embarcacions de pesca de profunditat de Girona. 

El Pla de paralització de la flota d’arrossegament és el mateix per a totes les confraries, tot i això, algunes ja han començat el seu període de veda com ara la confraria de Palamós, que fa l’aturada en dos trams: el primer de l'1 de gener al 3 de març i el segon del 15 al 25 d'abril. D'altra banda, la Confraria de Pescadors de Blanes també va començar la parada biològica el passat 1 de gener, per tant, els pescadors d’arrossegament d’aquesta confraria reprendran l’activitat el 17 de març.

Finalment, pel que fa a la pesqueria de profunditat de les localitats de Roses, el Port de la Selva i Llançà, aturaran la seva activitat dilluns de la setmana vinent, 15 de gener i la parada s’allargarà fins al 24 de març.

El president de la Federació Territorial de Confraries de Pescadors de Girona i patró major de la Confraria de Roses, Antoni Abad, explica que "l’aturada biològica de dos mesos és un compromís més del sector pesquer amb la cura i la protecció del mar Mediterrani".