La Muga Caula proposa 'L'art de la moneda local' al Museu de l'Empordà

2013-08-02 01:00

El proper divendres 2 d'agost a les 6 de la tarda el Museu de l'Empordà de Figueres acull el seminari "L'art de la moneda local" proposat per La Muga Caula.

"No hem après res de les crisis financeres passades i els responsables repeteixen incansablement fins a creure-ho que no hi ha cap altre solució que els retalls i ajustos imposats.Però sempre hi ha altres solucions, encara que aquestes no convinguin als rebesnéts dels icarbrokers (banquers arruïnats durant la crisi del 29 que es van llençar per la finestra dels gratacels novaiorquesos). Una solució seria recuperar la relació de la moneda amb el treball real. Històricament, en moments de crisi econòmica, molts col.lectius han emès la seva pròpia moneda per tal de recuperar el valor del treball entre persones properes". En aquest context, la trobada internacional de poesia d'acció i performance La Muga Caula ha emès la seva pròpia moneda, la cauleta.

Per parlar de tot això s'ha organitzat aquest seminari de quasi tres hores de durada amb experimentats economistes i activistes socials seguint el següent programa:

Edward Hugh (macroeconomista): Sostenibilitat dels serveis socials i culturals en economies de decreixement.

Jordi Griera (expert en economia social. President de la Fundació Ineval): La moneda, la gran desconeguda.

Teresa González (impulsora de la moneda social a l'Empordà): La moneda social a l'Alt Empordà.

Peplluís de la Rosa i Esteva (catedràtic de la Universitat de Girona i promotor de monedes complementàries): L'art de canviar els nostres comportaments a través de la moneda.

Obriran el seminari: Anna Capella (directora del museu de l'Empordà), Pere Sousa (artista i dissenyador de les cauletes) i Joan Casellas (director artístic de La Muga Caula i coordinador del seminari).

Aquest acabarà amb un espai obert a preguntes i intervencions del públic.