La Guia Sardanista 2018 es presenta a Figueres el dissabte 16

2017-12-13 09:00

Aquest proper dissabte, 16 de desembre, a les 18:00 h., es presentarà a l’auditori Caputxins de Figueres la Guia Sardanista 2018. L’esdeveniment se celebra a Figueres com a Capital de la Sardana i en el marc del bicentenari del naixement de Pep Ventura, pare de la sardana moderna. L’esdeveniment comptarà amb una actuació de grup d’havaneres Port-Bo, fundadors de la cantada de Calella de Palafrugell.

Hi assistiran l’alcaldessa de Figueres, Marta Felip; el regidor de Cultura Popular i Festes, Quim Felip; la presidenta del Foment de la Sardana Pep Ventura de Figueres, Montserrat Mauné; el coordinador del projecte Capital de la Sardana, Víctor Sallés i el president de la Confederació Sardanista de Catalunya, Joaquim Rucabado, entre d’altres autoritats municipals i representants del món de la sardana.

Què és la Guia Sardanista?

La Guia Sardanista és el llibre de referència que recull els principals actes sardanistes. S’hi presenten en ordre cronològic els aplecs i concursos que se celebren al territori, la població on es desenvolupa, l’hora, l’indret i les cobles que hi actuen.

La Confederació Sardanista de Catalunya és l’encarregada de coordinar i editar cada any la Guia Sardanista, confeccionada per les diverses territorials d’Aplecs, la Federació Sardanista del Rosselló i la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya.

La Guia Sardanista s'edita des del 2002, de manera que la d'aquest 2018 és la 17a edició. Cada any el seu disseny és diferent i sorprenent, així que aquest és un dels altres al·licients.