La Generalitat haurà de pagar 600.000 euros a l'Ajuntament de Vilafant per una subvenció del pavelló

2016-09-23 17:00

La Generalitat de Catalunya haurà de pagar la subvenció de 600.000 euros per la construcció del pavelló municipal de Vilafant, tal com es va comprometre en un conveni signat entre l’Ajuntament i el Consell Català de l’Esport (CCE) el febrer del 2012 i que s’emmarcava en una línia d’ajuts del Govern català per la construcció d’aquest tipus d’equipaments arreu del país.

Recordar que el 2013, ja amb les obres del pavelló finalitzades, la Generalitat de Catalunya va comunicar que no compliria amb l’acord al·legant que per motius sobrevinguts –fent referència a la crisi econòmica- no podia fer front al pagament de la subvenció. Decisió que es va ratificar a través d’un Acord de Govern de 2 de juliol de 2013.

Davant aquesta situació, l’Ajuntament de Vilafant va presentar un recurs contenciós administratiu al considerar que la decisió de la Generalitat de Catalunya, presa de forma unilateral, vulnerava els interessos del consistori i no respectava el que s’havia acordat entre les dues parts a través d’un conveni. 

Una opinió que, segons la resolució que s’ha fet pública, comparteix el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Si bé és cert que en el text es defensa l’argument que l’Institut Català de Finances (ICF) -òrgan que havia de fer el pagament dels 600.000 euros- havia decidit l’agost del 2012 aturar aquest tipus d’ajuts als municipis, el TSJC recorda que el compromís de pagament s’havia formalitzat el febrer i que, a més, en aquest cas l’ajuda no anava directa al municipi. I és que es tractava d’uns diners que rebia el CCE, el qual faria efectiu el pagament de l’ajuda a Vilafant, i de les amortitzacions del préstec, a través dels seus pressupostos. 

L’alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys, es mostra “satisfeta per posar punt i final a un tema que estava encallat des del 2013. Però sobretot per garantir l’ingrés dels 600.000 a l’Ajuntament, uns diners que estaven compromesos i que, en el seu moment, vam haver de pagar des del consistori acollint-nos al pla de creditors del Govern estatal”.