La Fundació Dalí publica el primer tram del Catàleg Raonat d'Escultura de l'artista amb 34 obres

2019-04-08 15:00

S'ha presentat a la Sala Gaudí de La Pedrera de Barcelona el primer tram del Catàleg Raonat d’Escultura i Obra tridimensional de Salvador Dalí. Es tracta d’un catàleg d’atribució que inclou 34 obres originals de Dalí dels anys 1931-1936, algunes de les quals es poden considerar inèdites. Aquest conjunt d’obres perfilen un primer itinerari de l’obra escultòrica de Dalí, que es contextualitza dins el període surrealista. 

Dins el conjunt de les 34 obres destaquen algunes obres escultòriques pràcticament inèdites o molt poc conegudes. El valor documental de la fotografia com a eina per a la identificació d’algunes d’aquestes obres ha estat clau en casos com la Cadira atmosfèrica i l’escultura Sense títol. Cap de lleó rugint amb un plat d'ous fregits a la boca, ambdues del 1933.

A l’acte hi han participat Jordi Mercader, president de la Fundació Dalí, Montse Aguer, directora dels Museus Dalí, Laura Bartolomé, curadora de la Fundació Dalí, i Clara Silvestre, coordinadora del Centre d’Estudis Dalinians.