La figuerenca Joina seleccionada entre els cinc finalistes del concurs musical Sona 9

2019-09-30 09:00

La cantant figuerenca Joina ha arribat a la final del concurs Sona 9 2019. El jurat també ha seleccionat la cantautora mallorquina Maria Jaume Martorell, el grup valencià L'Últim Europeu (pop-rock, Catadau), al banda garrotxina Relat (reggae-dub, Tortellà) i la formació barcelonina Urpa (rock, Barcelona).

La fase final del certamen arriba després dels concerts semifinals celebrats al festival Acústica de Figueres, on va actuar l'artista figuerenca, les festes de Santa Tecla de Tarragona, el Mercat de Música Viva de Vic i el BAM Festival de les festes de La Mercè de Barcelona.

Els finalistes hauran de realitzar dues proves abans d’accedir a la final. D’una banda, la gravació d'una cançó a Bucbonera Studios de Caldes de Montbui, amb la producció i assessorament de Jordi Bastida (guitarrista d'Els Pets, Carlos Sadness, Ramon Mirabet i Trau) i la supervisió tècnica de Tomàs Robisco. I, de l'altra, un concert acústic als estudis d'iCat per al programa setmanal Sona9, realitzat per Lluís Gendrau, que s’emet els diumenges de 23 a 24 hores.

De la darrera fase del Sona9 en sortiran els tres grups o solistes que actuaran el dimecres 20 de novembre a la sala Luz de Gas de Barcelona. A la mateixa gala, Sandra Bautista, guanyadora del Sona9 de l’edició del 2018, presentarà el seu primer disc, Trapezista (Satélite K, 2019).

El premi per al guanyador del Sona9 és l’enregistrament i edició d’un disc, amb la direcció d'un productor professional, una campanya de publicitat a Televisió de Catalunya, Catalunya Ràdio i la revista Enderrock i una gira de concerts als festivals i mercats més destacats del panorama nacional. Els finalistes, per la seva banda, obtindran la gravació d’un EP de quatre cançons en un estudi professional, així com un premi en material musical.

La 19a edició del Sona9 està organitzada pel Enderrock i iCat - Catalunya Ràdio i TV3, juntament amb Joventut i Cultura de la Generalitat de Catalunya, el suport del Govern de les Illes Balears i la Generalitat Valenciana – Institut Valencià de Cultura, la col·laboració la Fundació SGAE i les Cases de la Música, i té el patrocini d'Estrella Damm.