La Festa de la Verema 2018 de la DO Empordà s'ha celebrat a Cistella

2018-08-26 10:00

Centenars de persones han assistit a Cistella a la Festa de la Verema 2018 de la DO Empordà, una activitat tradicional que marca l'inici de la campanya a les vinyes empordaneses. Els actes de la popular festivitat s'han iniciat  al celler Mas Vida on s'han collit els raïms per a la popular premsada de la festa. Els membres de la Venerable Confraria de la Bóta de Sant Ferriol i de la Jove Confraria de Vins i Caves de l’Empordà han estat els encarregats de dur el raïm collit fins a la plaça Major de Cistella on s'ha celebrat el gruix del programa festiu.

En primer lloc, Pat Bros, veïna de Cistella i coordinadora i guia d’activitats d’animació i de lleure en el medi natural, ha protagonitzat el pregó de la festivitat posant en valor l'entorn natural de la localitat empordanesa i als seus veïns i veïnes. "Quan vam arribar al poble, persones de totes les edats ens van acollir i ens van cuidar com un gotim de raïm de Mas Vida", va destacar la pregonera que també va recordar el tornado que va patir el municipi aquest hivern per posar de manifest que 'la vida és com la vinya amb anyades bones i altres més dures però junts i juntes hem de valorar i treballar la nostra terra."
Un cop finalitzat el pregó, s'ha celebrat la tradicional premsada. Un grup de nens i nenes de Cistella han estat els encarregats de trepitjar els raïms per aconseguir el primer most de la temporada.  A continuació, han tingut llocs els parlaments del president del Consell Regulador de la DO Empordà, Xavier Albertí, i de l’alcalde de Cistella, Enric Gironella. L'actuació del duo d'acrobàcies aèries Silver & Gold, un tast de vins del celler Mas Vida i un concert i ballada de swing amb Smoothify han posat punt i final a la Festa de Verema 2018.

Mostra del Vi de l'Empordà

Després de la Festa de la Verema i, com és tradicional, tindrà lloc la Mostra del Vi de l'Empordà, que se celebrarà del 6 al 9 de setembre a la Rambla de Figueres amb la participació d'una vintena d'expositors. L'escriptor Jair Domínguez serà el pregoner de la 34a edició.

Com a novetat destacada, la Càtedra del Vi i l’Oli de l’Empordà s’implicarà amb la Mostra, amb una exposició a l’entorn dels 5 elements distintius del vi empordanès. Així mateix, per primera vegada la Mostra del Vi tindrà una DO catalana convidada, la DO Montsant, que exposarà els seus productes a la fira.