La Federació d'Hostaleria titlla d'assaltadors l'empresa d'autopistes Abertis

2012-08-22 13:50

La Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona ha fet públic el seu descontent amb el funcionament de les autopistes de Catalunya gestionades per a una empresa privada que, diuen, "en comptes de treballar per donar un bon servei als usuaris, ho fa per enriquir les seves butxaques". A través d'una nota la patronal considera que "a l’empresa que gestiona les autopistes catalanes, el bon servei i l’atenció al client, li és un assumpte secundari. I que com a bons assaltadors només es dediquen a emplenar-se les butxaques de diners dels residents catalans i turistes que viatgen contínuament pel nostre país". 

La Federació ho exemplifica amb un cas concrte recordant que els dissabtes 11 i 18 d'agost es van produir retencions de 27 quilòmetres al tram de l’AP-7 de la sortida de Figueres a l’últim peatge de Catalunya (a la Porta Catalana). Segons la Federació "les cues s’originen a l’últim peatge de Catalunya perquè l’empresa privada que gestiona les autopistes catalanes ha optat per reduir recursos humans, substituint-los per màquines expenedores que permeten pagar en efectiu o targeta. No obstant, el problema no és el pagament amb targeta sinó el d’efectiu, ja que el funcionament és mitjançant una mena de cistella situada molt amunt de la mida del vehicle lleuger, que per l’usuari que condueix li dificulta molt el pagament, i una acció que s’hauria de fer en segons, es converteix en minuts i a mesura que arriben vehicles, en llargues hores".

La Federació afegeix que "a més, és una estafa per a tots els usuaris de les autopistes, després de que el 29 de juliol, els preus s’haguessin augmentat en un percentatge del 7,52%, i que el mes de setembre s’incrementi un 3% més. Sense deixar de banda que a Catalunya ja tenim les autopistes més cares de l’estat espanyol".