La DO Empordà celebra a Figueres la jornada 'Lledoners i Caranyanes, varietats que fan país'

2019-11-25 13:30

La DO Empordà i la Càtedra del Vi i l'Oli de l'Empordà organitzen aquest dimarts, 26 de novembre, la jornada 'Lledoners i Caranyanes, varietats que fan país'  que vol fer valdre l'aposta dels cellers de la denominació per aquestes varietats i aprofundir en el seu coneixement. Els participants tindran ocasió de conèixer les característiques d'aquests ceps en les seves tres coloracions i posar en debat el posicionament d'aquestes varietats.

Complementàriament, durant la jornada també es farà una intervenció sobre detecció de patògens i desenvolupament de nous productes per al seu control.

Així mateix, es lliuraran els premis juvenils de Treballs de Recerca de Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà i Superior 2019. Finalment, l’acte es clourà amb un tast de monovarietals de les sis variants de lledoners i caranyanes.

La jornada comptarà, entre altres, amb la participació del president de la DO Empordà, Xavier Albertí; del delegat del rector per al Territori i la Sostenibilitat de la UdG, Jaume Feliu; de l'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó; de la presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers, Anna Vicens; de l'autor de la Guia de Vins de Catalunya; Jordi Alcover; del periodista especialitzat en vins, Miquel Hudin, així com de representants de l'INCAVI, dels cellers empordanesos i de la Universtiat de Girona.

La jornada tindrà lloc a l'Auditori dels Caputxins de Figueres. La proposta és gratuïta però cal inscriure’s prèviament a través de: info@doemporda.cat o al telèfon 972 50 75 13. Les places són limitades.


PROGRAMA

16 h. Obertura de l’acte, benvinguda i parlaments a càrrec del president de la DO Empordà, Sr. Xavier Albertí; del delegat del rector per al Territori i la Sostenibilitat de la UdG, Sr. Jaume Feliu, i de l’alcaldessa de Figueres, Sra. Agnès Lladó.

16.15 h. Conferència: “Lledoners i caranyanes de l’Empordà”. A càrrec del Sr. Lluís Giralt, INCAVI (secció de viticultura).
Taula rodona “L’aposta per les nostres varietats característiques i singulars.”
- Moderadora: Sra. Anna Vicens (presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers).
- Participants:
· Sr. David Pujol (enòleg i viticultor)
· Sra. Íngrid Teixidor (Grup Oliveda)
· Sr. Jordi Alcover (Guia de Vins de Catalunya)
· Sr. Miquel Hudin (periodista de vins)

18 h. Conferència “Detecció de patògens fúngics i bacterians causants de malalties d’importància a la vinya i desenvolupament de nous productes pel seu control”. A càrrec del Sr. Emili Montesinos, la Sra. Núria Daranas i la Sra. Laura Montesinos (CIDSAV, Universitat de Girona), i moderada per la Sra. Anna Bonaterra (INTEA, UdG).

18.45 h. Lliurament de diplomes i premis als Treballs de Recerca de Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà i Superior 2019 a càrrec de Sra. Agnès Lladó, alcaldessa de Figueres.

19 h Cloenda de l’acte.

19.20 h Tast de monovarietals de lledoners i caranyanes de la DO Empordà.