La DO Empordà s'agermana dissabte a Sant Pere de Rodes amb la Confraria del Cava de Sant Sadurní

2012-06-28 13:00

La Confraria del Cava Sant Sadurní segellarà aquest dissabte el seu agermanament amb la Denominació d’Origen Empordà. Més d’una trentena de membres de l’entitat bàquica es desplaçaran a la comarca catalana on, al matí, visitaran el conegut celler Empordàlia. En aquest mateix espai també s’hi farà un tast.

Cap al migdia, la Confraria durà a terme l’acte d’agermanament amb la DO Empordà, una unió que tindrà com a escenari un dels edificis més emblemàtics de l’Alt Empordà: el Monestir de Sant Pere de Rodes. Aquest espai, que es va restaurar completament fa poc temps, també acollirà la investidura de diferents personalitat empordaneses com a Confrare de Mèrit de la Confraria del Cava Sant Sadurní. S’investirà Josep Blanch, president de la D.O. Empordà; Artur Suqué, president del Grup Castell de Peralada, organitzador de l’exitós Festival de Peralada; Jaume Nadal, president de l’empresa Francisco Oller S.A. (dedicada a la fabricació de taps de suro); i l'exdirector d'El Periódico de Catalunya el periodista i escriptor Rafel Nadal.  

Després d’aquest acte, es farà un dinar d’agermanament a la sala del mirador del celler Castell de Peralada. Diferents personalitats del món del vi assistiran a l’acte
d’agermanament, entre ells el director genertal de l’INCAVI, Jordi Bort.

Aquest és el cinquè acte d’aquest tipus que organitza la Confraria del Cava Sant Sadurní, que al 2008 va iniciar els agermanaments amb diferents denominacions d’origen de Catalunya. La que va encetar aquest cicle va ser la D.O. Pla de Bages. La van seguir al 2009, la D.O. Costers del Segre; la D.O. Conca de Barberà al 2010, i la D.O. Montsant l’any passat.