La Diputació de Girona dóna prop de 400.000 € per a la promoció i el foment de l’esport

2014-05-16 11:00

La Diputació de Girona ha acordat concedir, en concepte de subvenció, prop de 400.000 € a 21 entitats esportives d’alta competició i als 8 consells esportius gironins per a la promoció i el foment de l’esport. Així ho ha acordat, per unanimitat, la junta de govern de dimarts passat a proposta de l’Àrea de Cooperació Local, Cultural i d’Acció Social de l’ens provincial. Els ajuts representen el 50 % de la despesa a justificar. Les entitats beneficiades són molt diverses, des del futbol al tennis taula, per l’atletisme, el hoquei sobre patins, l’handbol, el futbol, el judo, l’hoquei sobre gel, la gimnàstica rítmica i el bàsquet amb cadira de rodes.

Les entitats esportives que han estan beneficiàries d’aquest ajut són: Handbol Banyoles, Club Hoquei Patins Blanes, Club Handbol Bordils, Centre Esportiu i Recreatiu l’Escala, Unió Esportiva Figueres, Associació Girona-Judo, Girona Club Hoquei, Minusvàlids Físics Associats (MIFAS), UE Llagostera, Club Atletisme Lloret - la Selva, Club Hoquei Lloret, Club la Sansi de Lloret, SHUM Maçanet, Unió Esportiva Olot, Club Atlètic Palafrugell, Associació Atlètica Palamós, Palamós CF, Club Gel Puigcerdà, Salt Gimnàstic Club, Unió Esportiva Sarrià i UE l’Estartit. Els consells esportius són els que hi ha a cadascuna de les vuit comarques gironines: Alt Empordà, Baix Empordà, Cerdanya, Garrotxa, Gironès, la Selva, Pla de l’Estany i Ripollès.

La subvenció total atorgada a les entitats esportives puja a 269.000 €, mentre que la destinada als consells esportius és de 117.576,92 €. Els ajuts concedits a les entitats esportives i als consells esportius varien entre els 2.500 i els 35.000 €. L'equip de la Unió Esportiva Figueres de Tercera Divisió rebrà 10.000 euros i el CER de l'Escala de Tennis Taula 6.000. El Consell Esportiu de l'Alt Empordà del Consell Comarcal tindrà una subvenció de més de 25.000 euros per al Pla de promoció esportiva de la comarca.

El lliurament dels ajuts va condicionat al compliment de l’Ordenança general de subvencions de la Diputació, ja que les entitats i consells hauran de justificar el doble de la quantitat subvencionada.