La CUP vol que l'Ajuntament i la Generalitat abandonin el Consorci del Castell de Sant Ferran

2015-08-21 11:00

Després de fer-se públic que el Ministeri de Defensa espanyol ha vetat la presidència del Consorci del Castell de Sant Ferran al representant de la ciutat, la CUP de Figueres portarà una moció al proper Ple amb l'objectiu que Ajuntament i Generalitat surtin del Consorci de gestió del monument. 

El regidor de l'esquerra independentista, Lluís Armengol, ha declarat que la seva formació valora aquesta negativa com un menyspreu a la ciutat i una mostra més de la "perfecta inutilitat" del Consorci tal com està plantejat, amb tot el poder decisori en mans militars, que des de la seva creació no han deixat mai de presidir-lo, malgrat els torns rotatoris que preveuen els estatuts. 

La CUP entén que aquesta decisió és una mostra més del divorci que la ciutat i el Castell mantenen de sempre. La CUP considera que la presència de l’Ajuntament i la Generalitat al Consorci és perfectament prescindible i que cal obrir altres camins compartits amb la ciutadania que porti a la desmilitarització de la fortalesa i el seu retorn a la ciutat. E