La CUP es posa al costat dels vaguistes d'Ecoserveis

2016-12-21 18:00

La CUP de Figueres ha donat suport als treballadors en vaga concentrats al vespre a la seu d'Ecoserveis. Després d'un procés de negociació fallit, en el marc del canvi de contracte d'adjudicació de la gestió dels Serveis Urbans de la ciutat, la formació independentista dóna suport a les reivindicacions dels treballadors, que reclamen alguns acords per garantir les seves condicions: en primer lloc, que les condicions laborals provinents de l'antic conveni d'Ecoserveis s'apliquin a les persones que s'incorporin de nou a Fisersa i que, per tant, aquestes tinguin assegurades les mateixes retribucions i condicions laborals que els companys amb major antiguitat que realitzen les mateixes funcions. En segon lloc, l'estabilitat dels llocs de treball i finalment el manteniment de les relacions sindicals en el comitè d'empresa.

La Candidatura d'Unitat Popular lamenta la manca d'interès de l'equip de govern en la resolució del conflicte, amb propostes establertes a la mesa de negociació que no impliquen garanties reals en el manteniment de llocs de treball i les condicions laborals dels treballadors d'Ecoserveis que s'incorporaran a Fisersa. Segons la formació independentista, malgrat que la intenció del govern de la ciutat és mostrar una actitud oberta i garantista, aquest s'empara en propostes d'acord que no ofereixen cap vinculació legal sòlida.

La CUP insta al govern de Figueres a ser clar i a reprendre amb responsabilitat les negociacions amb el comitè de vaga dels treballadors d'Ecoserveis. Per al grup municipal, la municipalització dels Serveis Urbans de la ciutat és inseparable de la subrogació de la plantilla amb condicions laborals dignes que permetin uns Serveis Públics de qualitat.