La CUP de Figueres obre un procés participatiu de cara a les eleccions municipals

2014-09-15 09:30

La CUP de Figueres iniciarà un procés participatiu per tal de conformar la seva proposta electoral per les eleccions municipals del maig de l'any que ve. Sota el nom “Decidim Figueres” la candidatura desenvoluparà 8 eixos programàtics per extreure'n les propostes electorals.

El proper dijous 25 de setembre la formació independentista ha organitzat una trobada municipalista en la qual es farà una introducció dels eixos programàtics i el treball que es desenvoluparà en cada un d'ells. Per animar els veïns i veïnes de Figueres a participar d'aquesta trobada i del procés en el seu conjunt, la candidatura ha fet públic un vídeo que es pot trobar també al web www.decidimfigueres.cat, espai habilitat per recollir i difondre totes les informacions relatives a la proposta electoral que prepara la CUP.

Els 8 eixos que ha establert la formació són; Eix 1, Democràcia participativa. Eix 2, Política social. Eix 3, Educació. Eix 4, Cultura. Eix 5, Desenvolupament local. Eix 6, Territori. Eix 7, Serveis públics. Eix 8, Des dels municipis, autodeterminació i Països Catalans. 

La formació considera que la situació d'ebullició social i nacional que viu el país fa preveure que la propera legislatura municipal esdevindrà determinant. En aquest sentit veuen necessari que es vertebri una candidatura d'esquerres que tingui un pes important dins el consistori figuerenc.

La CUP comença aquest procés amb la implicació de persones que no formen part de la formació, però que varen respondre a la crida que varen fer la primavera passada amb l'objectiu de bastir una candidatura transformadora i d'esquerres per Figueres.

Segons la formació independentista, aquestes persones treballen en àmbits concrets i ofereixen el seu capital personal i, en moltes ocasions, també professional, per tal d'elaborar propostes que acostin Figueres cap a un model de ciutat on els ciutadans guanyin poder polític i millorin la seva qualitat de vida.

La CUP preveu que aquest procés s'allargui fins a mitjan de març, serà llavors que totes les persones que hagin participat en aquest procés validaran el programa i la llista electoral.