La CUP de Figueres obre el procés per a seleccionar els seus candidats a les municipals

2014-12-22 13:00

La CUP de Figueres ha iniciat el procés d'elecció dels seus candidats per a les eleccions municipals del maig de l'any que ve. El 22, 23 i 24 de gener es farà la votació que decidirà quines són les 5 primeres persones que encapçalaran la llista electoral. 

La formació independentista ha dissenyat una metodologia que posa a la pràctica la democràcia directa per tal d'elegir una qüestió tan sensible com és la llista electoral. Consideren que una àmplia part de la ciutadania demana més democràcia i la capacitat de decidir-ho tot. En aquest sentit, reconeixen que es tracta d'un repte sense precedents que els porta a explorar un aprofundiment democràtic. Així mateix, consideren que hauria de ser una obligació de totes les formacions avançar en formes més obertes i democràtiques de fer política que donin el poder de decisió a la ciutadania. 

L'objectiu de la candidatura és apropar la política a la ciutadania i aconseguir un projecte de ciutat compartit per una part significativa de la ciutadania. Qualsevol persona podrà proposar les persones que consideri més adients per tal d'ocupar els primers llocs de la llista. Aquesta primera fase del procés d'elecció s'allargarà fins al 9 de gener, i el 12 es faran públics els noms de les persones que estan disposades a encapçalar la llista. Finalment, els dies 22, 23 i 24 de gener tindrà lloc la votació que determinarà les 5 persones més votades que -tenint en compte la llei de paritat- ocuparan els primers llocs de la llista. 

Els precandidats que acceptin participar de la votació per encapçalar la llista de la CUP prèviament hauran d'haver firmat el codi ètic de la formació. Per tal de proposar candidats, la formació independentista ha habilitat un espai en el web www.decidimfigueres.cat. També es pot fer per correu electrònic a figueres@cup.cat. En el mateix web hi ha la normativa que regula tot el procediment, així com el codi ètic.