La companyia nord-americana de dansa clàssica Houston Ballet inaugurarà la 34 edició del Festival Castell de Peralada amb un doble programa

2020-02-06 17:00

El prestigiós coreògraf australià i director artístic del Houston Ballet, Stanton Welch, ha presentat aquest matí la gira que celebra l’efemèride del mig segle d’existència d’aquesta companyia de dansa, que enguany debutarà a Catalunya en el marc del Festival Castell de Peralada. La gira de celebració clourà aquest estiu al festival empordanès desprès d’actuar al Festival de Danza de Oviedo (20 de juny) i també  a Teatros del Canal de Madrid (del 24 al 28 de juny) amb l’espectacle Sons de l’Âme. Els dies 2 i 3 de juliol inaugurarà la 34 edició del Festival Castell de Peralada amb un doble programa. 

El Houston Ballet és una companyia d’estil coreogràfic divers, que ha estat formada des de l’excel·lència. La companyia va néixer l’any 1969, quan una troupe de quinze joves ballarins va debutar als escenaris del Sam Houston State Teacher’s College de Huntsville, Texas. Des de llavors, el Houston Ballet ha anat evolucionant fins convertir-se en la cinquena companyia de ballet més gran dels Estats Units. El 2003, l’aclamat coreògraf australià Stanton Welch va assumir-ne la direcció artística i, des de llavors, el Houston Ballet ha experimentat una transformació notable elevant el seu nivell de tècniques clàssiques, introduint obres de reconeguts coreògrafs al repertori i reclutant nous talents a la companyia. Com a coreògraf Stanton ha creat unes 40 coreografies pel Houston Ballet i prop d’unes 130 al llarg de la seva carrera. Dirigeix un companyia de ballet molt internacional, amb ballarins d’arreu del món, que respon a la diversitat de la pròpia ciutat.

Segons Oriol Aguilà, director dels Festival Castell de Peralada, el Houston Ballet respon a un dels moments més interesants de les arts: tant en la gestió, infraestructura, fundraising, creació i excel·lència artística. 

Les entrades per les dues funcions del Houston Ballet ja estan a la venda a festivalperalada.com amb preus de 30€ fins a 120€.