La comissió d’atenció als afectats per desnonaments de Figueres convoca als responsables de 8 entitats bancàries

2013-12-03 14:30

La comissió tecnicopolitica i social d’atenció als afectats per desnonaments de Figueres ha convocat als màxims responsables de vuit bancs estatals a la trobada ordinària de desembre. Una decisió que s’ha prés després que les converses amb les entitats bancàries per posar pisos de la seva propietat a la borsa de lloguer social de la ciutat no donéssin els resultats previstos. A més, en alguns casos es tracta de bancs involucrats directament en processos d’execució hipotecària amb famílies de Figueres.

Des de l’Ajuntament ja s’han fet trobades i apropaments amb els seus representants locals, però tampoc han donat els resultats desitjats. L’objectiu de la convocatòria és reunir en una mateixa sala a tots els membres de la comissió perquè expliquin en primera persona la situació d’alarma social que viuen alguns figuerencs i figuerenques.

“Volem que els màxims responsables de les entitats bancàries, o les persones a qui deleguin, vinguin i escoltin per després treballar, conjuntament i de manera activa, solucions amb responsabilitats social per la ciutat. Estem parlant de solucions factibles per a famílies de Figueres. Des de la comissió, és a dir des de l’àmbit local, no tenim competències directes en aquesta matèria, però tenim l’obligació d’explorar tots els camins possibles per ajudar a pal·liar aquesta situació”, explica la regidora d’Habitatge, Sònia Trilla.

La trobada ordinària de desembre està prevista pel dia 19, a partir de les 19.30h, a la Sala de Plens de l’Ajuntament. La convocatòria s’ha enviat als màxims responsables de Bankia; Caixa Banc; Cajamar; Catalunya Caixa; Grup Banc Sabadell; Grupo Banco Popular; Grupo Santander i, finalment, Grupo BBVA.