La Colla Castellera de Figueres vol desplaçar 200 camises liles al Concurs de Torredembarra

2016-09-12 10:00

La Colla Castellera de Figueres ha accedit enguany a participar en el Concurs Casteller que es celebrarà el dia 25 de Setembre a Torredembarra gràcies a la bona temporada que està fent. La consolidació dels seus castells límit com el 5d7 descarregat en 7 ocasions a plaça i que per primer cop s’han atrevit portar-lo a passejar més d’un cop fora de Figueres, el gran 7d7 que demostra la bona forma de la massa social de la colla i el 3d7a que porten treballant amb peces noves des de principi d’any, han fet que per primer cop des de fa 16 anys la Colla baixi a competir com a primera del Rànquing a Torredembarra. 

L’any 2000 la Colla ja va ser convidada al concurs on hi va fer un bon paper però han hagut de passar 16 anys perquè per mèrits propis tornés a entrar dintre les 45 millors colles del país amb el número 34 liderant del rànquing del Concurs de Torredembarra. Serà la colla amb més anys i més gran de la zona no tradicional castellera que baixarà a terres del sud amb l’objectiu de desplaçar 200 camises liles a plaça. Per aconseguir aquest objectiu han iniciat una campanya amb el lema #hovolemtot per cridar a tot altempordanès que li agradin els castells i els reptes a participar d’aquest moment dolç que viuen. 

L’equip tècnic no deixarà perdre la oportunitat per demostrar que Figueres amb els seus 20 anys d’història pot fer un pas més i obrir la porta al somiat club de les colles de 8 pisos. Des de principis de temporada han estat treballant intensament la difícil torre de 7 i el pilar de 6. Per aconseguir aquests objectius s’han augmentat els dies d’assaig a 3 per setmana. Són construccions que demanen un nivell tècnic superior i conscients de la dificultat només sortiran a plaça si els poden descarregar amb èxit. 

Figueres vol fer història l’any del seu 20è aniversari amb el seu propi estil i pensant en el futur que se’ls obre si segueixen aquesta bona dinàmica de creixement social i tècnic.