La Colla Castellera de Figueres guanya la primera jornada del XXVII Concurs de Castells a Torredembarra

2018-09-30 20:00

La Colla Castellera de Figueres s’ha proclamat, per primera vegada en els seus 22 anys d’història, guanyadora del Concurset de Castells que se celebra cada dos anys a Torredembarra. Els també anomenats Merlots era la segona vegada que hi participaven, i en la primera ocasió, el passat 2016, van quedar en segona posició.

Els figuerencs s’han proclamat campions després de descarregar un 5d7 preciós, un 7d7 i una torre de 7 molt ben aconseguida, el castell que els ha permès aconseguir la victòria. Per la seva dificultat, en la primera ocasió en què han provat el castell, l’han hagut de desmuntar. Així doncs, no ha estat fins al segon intent quan han pogut fer l’aleta al castell i finalment descarregar-lo amb molta eufòria. Aquesta era la segona vegada a la seva història que aconseguien completar la torre de 7, després de fer-ho per última vegada el Concurset del 2016. 

Amb aquesta diada, els liles han signat la millor actuació feta fins ara per la colla. L’eufòria s’ha pogut viure entre els integrants de la colla, que s’han emocionat de valent quan han completat la torre de 7. El seu cap de colla, Ignasi Cabré, acompanyat de la mainada, han recollit el guardó en acabar les actuacions respectives. Per saber la dotació econòmica que els pertoca faltarà saber el resultat de les jornades del Concurs de Castells que es disputaran dissabte i diumenge vinent a la Tàrraco Arena Plaça de Tarragona.

El pes dels assajos d’aquesta temporada han estat claus per recollir els èxits avui a Torredembarra. Pel president de la colla, David Pujol, “tot i les dificultats en què ens hem anat trobant al llarg de la temporada, hem treballat de valent i molts castellers s’han compromès amb la colla durant molts dies i caps de setmana per tal d’aconseguir el que hem fet avui a Torredembarra”. “Aquest és un èxit col·lectiu, de la gent que s’hi ha implicat dia a dia però sobretot de la gent que ha somiat i ha cregut que això era possible”, ha assegurat Pujol.

El Concurset ha enfrontat 11 colles de tot Catalunya que acostumen a fer castells de la gamma de set. Els Castellers de Castelldefels han quedat en segona posició, els de l’Alt Maresme en tercera i els Castellers del Poble Sec en quarta. La colla figuerenca ha aconseguit 1.425 punts.