La Colla castellera de Figueres espera oferir una diada d'aniversari de màxims

2016-10-04 12:00

La Colla Castellera de Figueres, després d’una meritòria segona posició al Concurs de Castells de Torredembarra (que els ha catapultat fins la 29ena posició de la classificació general), enceta la seva setmana castellera, que culminarà amb la diada del seu vintè aniversari.

En aquesta diada la colla intentarà igualar o superar l’actuació del diumenge 25 de setembre al concurs. L’actuació es va iniciar amb un 5d7, seguit del castell estrella d’aquesta temporada, la torre de 7, que no s’havia descarregat mai pels de la camisa lila. L’actuació és va tancar amb el primer 4d7a descarregat de la temporada i un pilar de 5.

Així doncs, aquest diumenge s’actua a les 11:30h a la plaça de l’ajuntament de Figueres, acompanyats dels Castellers de Mollet i dels Castellers de l’Alt Maresme, que fa dues setmanes van aconseguir el seu primer 5d7 descarregat i que tenen una trajectòria ascendent envejable.

Els actes que acompanyen aquesta diada han començat dilluns al local de la Colla, amb el passi gratuït del documental «Melting Pot: Castellers Indis, Govindes Catalans». El divendres es farà mostra de truites i pastissos (fets pels castellers de la Colla) després de l’assaig especial d’aniversari. El dissabte a les 18h la Colla Castellera porta a la plaça de l’Ajuntament un espectacle d’animació infantil a càrrec del grup País de Xauxa, i tot seguit xocolatada popular on tothom hi està convidat.

Finalment, per cloure els actes d’aquesta setmana castellera, hi haurà concert amb els grups Acotxats i Trio Calavera a la plaça Catalunya, després del dinar que la Colla organitza pels seus membres i pels castellers de les altres colles que han participat a la diada.

La Colla Castellera de Figueres, aprofita la setmana castellera per presentar un vídeo reclam. Alguns dels integrants de la Colla Castellera de Figueres han gravat un vídeo, sota la producció i edició de Mercè Mayné per ser utilitzat com a reclam per a nous castellers.

La presidenta de la Colla, la Mònica Vilahú eexplica que "el que busquem en aquest vídeo és desmuntar de manera divertida i dinàmica, tots els mites i excuses que la gent fa servir per no apropar-se a aquest món tant apassionant".

La font d’inspiració va ser el vídeo que va utilitzar Barcelona Decideix per cridar a la gent a votar sobre la Independència de Catalunya, el 10 d’abril de 2011. El vídeo de la Colla Castellera en comparteix l’estructura: Partint d’opinions contràries als Castells, es giren aquestes mostrant la cara més amable i emocionant del fet casteller.