La cantata empordanesa 'Dels ous ferrats a la cendra' s'estrena dissabte al Jardí de Figueres

2015-05-12 12:00

El dissabte 16 de maig s'estrena al Teatre El Jardí de Figueres la cantata empordanesa "Dels ous ferrats a la cendra", amb música de Jordi Molina i textos de Vicenç Pagès, amb homenatges a diferents autors del país.

En aquesta cantata hi trobem sis personatges, reals o literaris, que s’han convertit en mites de l’Empordà: Salvador Dalí, el Clavell Morenet, la Mila de Solitud, Lídia de Cadaqués, el Sabater d’Ordis i els habitants de les cales de Begur. Els autors d’aquests mites són Salvador Dalí (Vida secreta), Josep Maria de Sagarra (Cançons de rem i de vela), Víctor Català (Solitud), Carles Fages de Climent (Balada del sabater d’Ordis) i Josep Pla (El meu país). Cadascun se situa en un espai determinat: Figueres, El Port de la Selva, el massís del Montgrí, Cadaqués, Ordis, Begur. A mesura que la cantata avança, l’edat dels personatges evoluciona des dels records intrauterins fins a la cendra final.

La cantata musica els poemes de Sagarra i de Fages de Climent i les proses de Pla i Dalí. Les peces dedicades a la Mila de Solitud i a Lídia de Cadaqués han estat escrites per Vicenç Pagès Jordà. S'inclou un narrador interpretat per l'actor Quim Lecina i també hi participen el cor de cambra ARSinNOVA, la Coral Germanor Empordanesa, la Cobla La Flama de Farners i els pecussionistes Fani Fortet i Pere Olivé.

Aquesta cantata s'estrenarà després de la final de "La sardana de l'any" on les cobles Ciutat de Girona i La Flama de Farners interpretaran les 10 sardanes finalistes, de forma alternativa. El públic assistent, amb el seu vot durant l’entreacte de l’espectacle, determinarà quina de les finalistes mereix el Premi Popular de “La Sardana de l’Any 2014” i el seu accèssit.