La nova llar d'infants de Figueres obrirà amb més de 50 alumnes

2011-09-07 15:00

Dilluns obrirà les portes la nova llar d’infants municipal, situada a l’avinguda Montserrat Vayreda, després de gairebé mig any d’obres. L’espai interior ja està enllestit i només queden pendents alguns retocs a l’exterior, que consisteixen en acabar d’instal·lar les plaques que formaran un degradat amb els colors de l’arc de Sant Martí. Uns treballs que no afectaran l’activitat docent.

El regidor d’Educació, Josep Maria Godoy, considera “una excel·lent notícia que Figueres disposi finalment d’una nova llar d’infants que ens serveix per donar una millor resposta a les necessitats educatives de la franja de 0 a 3 anys”. Godoy recorda que “amb les 73 places d’aquesta llar d’infants, la ciutat ja disposa de gairebé 300 places d’escola bressol”.

L’escola

La nova llar d’infants està preparada per donar servei a 73 infants, tot i que durant el primer curs es mantindrà tancada una de les dues aules de P2. Per tant hi haurà en servei una aula de P2, de 2 a 3 anys; dues aules de P1, d’1 a 2 anys; i, finalment, una aula de nadons, de 0 a 1 any. L’edifici també compta amb un gran vestíbul per a reunions, una sala polivalent, un espai per guardar cotxets dins de l’escola, una cuina - office, i un pati amb zona delimitada per als nadons.

El nom de la nova escola es triarà pròximament amb la participació de les famílies. El nou equipament se suma a les altres llars d’infants municipals que hi ha en funcionament a Figueres (Els Pins, Bon Pastor i Xuclamel).

Recordar que la gestió i l’equip directiu del centre correspon a Suara Cooperativa , empresa que també ha promogut la construcció de l’edifici. Suara és la cooperativa més gran de Catalunya en el sector d'atenció a les persones, amb una experiència acumulada pels seus socis fundadors de 30 anys. Presents a 15 comarques catalanes i amb més de 1.600 professionals. Precisament, els sis professionals que treballen a la nova llar d’infants van mantenir, ahir dimarts, una reunió informativa amb els pares dels nens i nenes que dilluns estrenaran l’equipament.