L’Ajuntament de Figueres denunciarà davant la Inspecció de Treball l’incompliment dels serveis mínims en la vaga d’escombriaires

2016-12-23 17:30

L’Ajuntament de Figueres ha constatat que no s’estan complint els serveis mínims en la vaga convocada des del passat dia 20 pels sindicats CO.BAS i CC.OO en el servei de recollida de residus, neteja viària , enllumenat i jardineria. Per aquest motiu, els serveis jurídics de l’empresa Ecoserveis han elaborat un document , que inclou  fotografies, amb la intenció de presentar una denúncia davant la Inspecció de Treball de la Generalitat en cas que a la reunió convocada per aquest vespre  no s’arribi a un acord que permeti posar fi al conflicte i desconvocar la protesta. En concret, alguns dels carrers on s’ha detectat que no s’han complert els serveis mínims són el carrer Nostra Senyora de Lourdes, la  plaça Isabel II, el carrer Migdia cantonada amb el carrer Sud, el carrer Empordà, Sant Llàtzer, la plaça Joan Sotrà , Palmera i Pompeu Fabra, el carrer Olot,  Riumors i la plaça Estació , entre altres.

La trobada amb els sindicats s’ha convocat, a instàncies de l’Ajuntament , a les 19h a les dependències del consistori i comptarà també amb la presència de representats municipals, de l’empresa Ecoserveis i de Fisersa amb la voluntat d’acostar posicions i avançar en els plantejaments que encallen la negociació. L’Ajuntament posarà sobre la taula una proposta, que inclou el compromís detallat de no aplicar mesures laborals que comportin l’extinció dels contractes dels treballadors subrogats a l’empara de causes objectives de tipus productiu i/o econòmiques i/o organitzatives, i que també contempla plenes garanties de les condicions individuals més beneficioses dels treballadors d’Ecoserveis sense posar en perill les condicions de la plantilla de Fisersa. I la idea és aixecar acte de la trobada perquè quedi clar què s’ha dit i no es confongui a l’opinió pública.

L’Ajuntament porta un any negociant i els representants de l’empresa, del consistori i dels sindicats que han convocat la vaga han intentat acostar postures en quatre mediacions que s’han fet al Departament de Treball. El preacord que avui es presentarà  inclou condicions que es consideren beneficioses per intentar posar fi a una vaga que  es considera injusta i que està causant greus perjudicis per a la ciutat, i més a les portes de les festes nadalenques donant una mala imatges a la ciutat. L’Ajuntament demana responsabilitat als sindicats perquè la situació es pugui desencallar el més aviat possible.

Aquet matí s’ha fet una bustiada per la ciutat per fer arribar a tots els comerços i al conjunt de la població el decàleg que s’ha preparat  amb la voluntat que hi hagi una màxima transparència informativa en relació a la vaga. Aquest decàleg consta de deu preguntes i  respostes on s’explica clarament quines propostes fa l’administració. També s’estan fent reunions amb associacions de veïns i amb els treballadors municipals per tal que tinguin de primera mà tots els detalls.