Junts per Figueres vol ampliar el cos de la Guàrdia Urbana fins a 100 agents i crear més àrees de videovigilància

2019-05-10 18:00

Junts per Figueres ampliarà la plantilla de la Guàrdia Urbana fins a arribar al centenar d’agents i incrementarà els sectors de videovigilància a altres punts estratègics de la ciutat. Aquestes són dues de les propostes en matèria de seguretat que formen part del programa electoral de la candidatura que encapçala l’actual alcalde, Jordi Masquef.

Aquest increment de la plantilla del cos policial, que suposarà un important creixement del patrullatge a peu, es complementarà amb l’augment dels recursos tecnològics que estaran a disposició de la Guàrdia Urbana en la seva lluita contra l’incivisme i la delinqüència. Així, el cos disposarà, a banda dels nous sectors videovigilats, de tecnologies com lectors de matrícules a les entrades de la ciutat per detectar vehicles sospitosos o un dron de vigilància policial.

L’alcalde i candidat de Junts per Figueres ha explicat que “la seguretat és un dels eixos estratègics del proper mandat i ha de suposar el reforçament del pla de xoc contra l’incivisme i la delinqüència que vam posar en marxa el desembre passat, només d’arribar a l’alcaldia”.

Masquef ha reafirmat el seu compromís de tolerància zero contra l’incivisme perquè “és un dels principals culpables de la degradació de l’espai públic que pateix actualment la ciutat”.


Aquesta aposta es reforça, a més, amb la incorporació com a futur regidor de Seguretat de Ramon Cos, amb més de vint anys d’experiència als Mossos d’Esquadra. “Ens prenem molt seriosament aquestes problemàtiques i per això hem fitxat a un professional de la seguretat perquè hem de donar una resposta contundent i efectiva a l’incivisme i la inseguretat”, ha explicat l’alcalde, que també ha anunciat la redacció d’un Pla Director de Seguretat Integral de la ciutat de Figueres.